Kiki van der Harst

“Alles klopte, behalve zijn hartje.”

Hi, ik ben Kiki. Ik weet hoe het is om te worstelen met het verdriet na het verlies van je kindje. Ik heb het zelf meegemaakt. Als je mij vooraf had gevraagd hoe het zou zijn, dan had ik gezegd dat het ondraaglijk zou zijn. Het verbaasde me hoe sterk ik bleek te zijn, maar makkelijk was het niet.

Alles in mijn leven ging goed. Ik was getrouwd met mijn grote liefde, we hadden allebei een geweldige carriere, maakten de mooiste reizen, woonden in ons droomhuis en we waren gezond en blij.

Toen we erachter kwamen dat ik zwanger was konden we ons geluk niet op. Ons zoontje groeide volgens het boekje en alles ging goed. Tot in de nacht van 12 maart 2013….

Luc brengt licht

In de 33e week van mijn zwangerschap ging het mis. De dokters konden niets meer doen dan vechten voor mijn leven. Luc kwam volmaakt ter wereld. Alles klopte, behalve zijn hartje. Met zijn dood ging een deel van mij ook dood. Deze pijn kende ik niet en ik wist me er geen raad mee. De naam Luc hadden we al gekozen, het betekent licht. En hij doet zijn naam eer aan.

 

Al zit je op de bodem van de put. Het gaat erom dat je omhoog kijkt en ziet dat de zon schijnt.   

Hoop & troost

De komst van Noah ruim een jaar later heeft ons leven verrijkt. Hij bracht hoop, troost en oneindig veel geluk. Aan de buitenkant leek het weer goed met me te gaan, maar het verdriet was er altijd en ik was aan het overleven. Dat werd nog erger toen ik twee jaar later in enkele maanden tijd ook mijn man, mijn huis en mijn baan kwijtraakte. 

Toen wist ik dat ik mijn overlevingsstrategie niet voldoende was om op de been te blijven. Ik heb heel veel onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap en veerkracht. De nieuwe kennis kon ik combineren met mijn expertise in veranderingsmanagement en marketing, communicatie en een MBA in leiderschap. Ik ging mezelf trainen in methodes en rituelen die me hielpen om mezelf te versterken.      

Ik heb toen onbewust de basis gelegd voor mijn methode. Met vallen en opstaan. Maar altijd met de overtuiging dat ik er gelukkiger, sterker en veerkrachtiger uit zou komen. 

Veerkracht is het vermogen om na een onverwachte tegenslag weer op te veren en er sterker uit te komen.

Geluk is anders

Bewuster. Dankbaarder. Gelukkiger. Mijn leven heeft veel meer betekenis gekregen. Ik voel het vuur weer!

Als ik vijf jaar geleden wist wat ik nu weet, dan had ik de transformatie veel sneller kunnen maken. Maar ik weet dat ik er niet voor niets doorheen ben gegaan. Daarom is het mijn missie om mensen veerkrachtiger te maken en onnodig leed te besparen. Ik wil zo graag dat je voluit kunt leven en je dromen kunt realiseren.

Laat pijn of angst je leven niet beheersen. Geef het leven betekenis als nooit tevoren!

Vanuit de diepe pijn ontstaat de kracht om te groeien en een mooiere versie van jezelf te worden.

 

Recover – Repurpose – Resilience

Uit mijn eigen ervaringen, de kennis en inzichten die ik door jarenlange studie heb opgedaan heb ik het programma Unbroken ontwikkeld. Ik weet hoe belangrijk het is dat je niet alleen door dit proces gaat. Dat je je gevoel niet heel diep onder een steen wegstopt, totdat het onherroepelijk weer terugkomt… heviger dan ooit. Daarom is het belangrijk om de pijn toe te laten in het vertrouwen dat je deze pijn om kunt zetten in groei. Als ik het kan, kan jij het ook! Laat me weten als ik je hiermee kan helpen.

In het programma Unbroken doorlopen we drie fases: recover – repurpose – resilience. In de eerste fase recover gaan we ervoor zorgen dat je herstelt. Door te zorgen dat je beter slaapt, meer rust hebt, een mooie herinnering maakt aan je kindje (of een ritueel) en lief bent voor jezelf. In de tweede fase repurpose kijken we vooruit. We bepalen je missie, je dromen en wat jouw leven betekenis geeft. In de derde fase resilience train ik je in methodes en rituelen die je elke dag opnieuw versterken en waarmee je bestand bent tegen toekomstige tegenslagen. Je zult weer gelukkig zijn, waarbij je kindje een bijzondere rol speelt!

Be grateful, be aware and be kind. The world needs your light…

Don’t let circumstances define who you are. Unleash the power within…

Every time life knocks you down, get up and grow stronger…

Kan ik wat voor je betekenen?

Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Bel of mail me dan. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!948

Contact

Kiki van der Harst

(+31) 6-40 99 56 86